Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ! Ευχή και κατάρα μαζί.







Για να πραγματωθεί η ευχή πρέπει να επέλθει η «Κάθαρση», η τιμωρία των ενόχων, όλων των υπεύθυνων για το προμελετημένο μακελειό όσο ψηλά κι αν βρίσκονται…

Το σύστημα ασφάλειας στα τραίνα πρέπει να είναι ενιαίο. Όταν κομματιάζεται  ο ΟΣΕ στο όνομα της πολιτικής της ΕΕ για «UNBUNDLING», προκειμένου οι Θεσμοί/δανειστές να επιβάλλουν σε γραικύλους κυβερνήτες τίμημα, αγοραστή και όρους ιδιωτικοποίησης, τότε κομματιάζεται και το όποιο σύστημα προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Τότε ο ιδιώτης επενδυτής απαλλάσσονταν από τις σχετικές με την ασφάλεια των επιβατών του ευθύνες. Και αυτό πριν στηθεί ένα άλλο επαρκές σύστημα προστασίας τους.

Τότε όλα τα προηγούμενα αναίμακτα και μη «ατυχήματα» είτε αγνοήθηκαν, είτε υποτιμήθηκαν…

Τότε οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους προειδοποιούσαν και κατάγγειλαν και απεργούσαν…

Τότε ακόμα και υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες έφτασαν να  παραιτηθούν για να καταδείξουν τους κινδύνους…

Μετά το τόσο «απρόσμενο» εγκληματικό γεγονός

Αναδείχθηκε η απίστευτη υποτέλεια του πολιτικού προσωπικού, η εγκληματική ανευθυνότητα των εκάστοτε α(χ)ρίστων που το υπηρετούν από «θέσεις ευθύνης».

Φάνηκε η σπουδή των «επενδυτών» να επικαλεστούν - και των όποιων «παπαγάλων» να υπερασπιστούν - την συμβατική τους «ανευθυνότητα».

Αποκαλύφθηκε ο απίστευτος μηχανισμός αποπληροφόρησης και παραπληροφόρησης, συγκάλυψης και διάχυσης ευθυνών, λοιδορίας των εργαζομένων και των συνδικάτων. Ξεμπροστιάστηκαν οι «έγκριτοι» που ευτελίζουν το λειτούργημα του δημοσιογράφου.

Οι σιδηρόδρομοι είναι ζωτικό κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να είναι στην ευθύνη του Δημοσίου, προκειμένου να υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο με σεβασμό της υγείας και ασφάλειας επιβατών και εργαζομένων.

 

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ καλεί τα μέλη του κι όλους τους εργαζόμενους στην Απεργία την Πέμπτη 16 Μαρτίου.

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος 11π.μ. γωνία με Σταδίου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ