Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας


Επισημοποιείται η πώληση του 17% που ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, ενώ μεταφέρεται και το υπόλοιπο 34% του Δημοσίου στο νέο Υπερταμείο προς... αξιοποίηση.
Μεταφέρεται και με… «τιμές κράτους» όλο το ποσοστό της ΔΕΗ στο νέο Υπερταμείο, με το υπουργείο Οικονομικών να υλοποιεί την ουρά με τα προαπαιτούμενα, αφού είχε προηγηθεί η υπογραφή του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη τον περασμένο Μάιο, δίνοντας την έγκριση για τη μεταβίβαση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων για την υποδόση της δόσης των 7 δις, νομοθετείται η μεταφορά έξι ΔΕΚΟ (ΕΥΑΘ,ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και Δ.Ε.Η.) στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Τι σημαίνει αυτό; Δηλαδή εκτός από την πραμάτεια προς πώληση του ΤΑΙΠΕΔ, μεταφέρεται στο νέο Υπερταμείο ό,τι ποσοστό των παραπάνω είχε απομείνει ως δημόσια περιουσία βγαίνει στο σφυρί! Δεν πουλιέται, χαρίζεται!
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς καθηγητής οικονομικών για να αντιληφθεί πως όταν αυξάνεται η προσφορά, ενόσω  η ζήτηση παραμένει μικρή -αν δε μειώνεται κιόλας- τότε οι τιμές καταρρέουν! Μόνοι κερδισμένοι από το παιχνίδι αυτό οι αγοραστές, στην περίπτωσή μας οι δανειστές και οι διεθνείς και εγχώριοι συνεταίροι τους: οι νέοι "χρυσοκάνθαροι" των αγορών! Το παιγνίδι είναι στημένο: "Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει", ας όψωνται τα κορόιδα. Όποια άποψη κι αν έχει κανείς για το Δημόσιο και την αξιοποίηση της περιουσίας του, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων κλπ, θα πρέπει να πάσχει από ιδεοληπτικό αυτισμό για να μην αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για καθαρή κλοπή του εθνικού δημόσιου πλούτου από τους δανειστές. Με τον ίδιο τρόπο που Εφορία και Τράπεζες δημεύουν, για λογαριασμό των χρηματαγορών, τον εθνικό ιδιωτικό πλούτο, την προσωπική περιουσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων! Κι όλα τούτα σε αγαστή συνεργασία με ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που ψήφισε μνημόνια.

Δεν θα ξαναγράψουμε για τι επιπτώσεις στο λαό και τη χώρα! Όποιος δε μας πίστεψε ως τα τώρα είναι γιατί δε θέλει να πειστεί, τουλάχιστον όχι από εμάς! είναι σίγουρο ότι η πραγματική ζωή είναι απείρως πειστικότερη και πεισματάρα!
Με τον ίδιο τρόπο που φτωχοποιούν το λαό με απολύσεις, δραστικές μειώσεις μισθών και συνεχείς περικοπές στις συνάξεις, στραγγαλίζοντας την εγχώρια ζήτηση και αγορά... Με τον ίδιο τρόπο που πολλαπλασιάζουν τους φόρους στα γνωστά φορολογικά υποζύγια και δημιουργούν φορολογικούς παραδείσους για τους "ημέτερους" δήθεν επενδυτές... Με τον ίδιο τρόπο που κάνουν τα στραβά μάτια στις κραυγαλέες παρανομίες των ισχυρών και επιδεικνύουν μηδενική ανοχή στη παραβατικότητα των ανθρώπων του ανώνυμου πλήθους... Με τον ίδιο τρόπο θα κάνουν ακόμα περισσότερο απ΄ όσο σήμερα, νερό και ρεύμα, είδη πολυτελείας για ακόμα περισσότερους συμπατριώτες μας, προκειμένου να κερδίζουν οι κρατικοδίαιτοι "επενδυτές", οι "χρυσοκάνθαροι" των ενεργειακών αγορών!

Τα μέχρι τώρα βήματά τους, η ως τα τώρα πολιτική τους δείχνει το που το πάνε! Ψεύδονται ασύστολα όταν πουλάνε "ελπίδα", "δικαιοσύνη", "ανάπτυξη" και "έξοδο στις αγορές": τα δικά τους εκάστοτε "success stories" δεν ήταν παρά το κάθε φορά επόμενο σκαλοπάτι στη κλίμακα της καταστροφής. Τα πρόσωπα, τα κόμματα αλλάξανε, όχι όμως και η ακολουθούμενη πολιτική της υποταγής στις εντολές των αγορών και τους εκβιασμούς των Βρυξελών και του ΔΝΤ.
Τίποτε από τα παραπάνω δεν θα ήταν εφικτό... κάθε εκβιασμός θα έπεφτε στο κενό αν είχαμε κυβέρνηση αποφασισμένη να ασκήσει την εξουσία που της έδωσε η λαϊκή εντολή, αν η χώρα ασκούσε τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Αυτά τα δικαιώματα που το δωσίλογο πολιτικό προσωπικό έχει παραδώσει, με το αζημίωτο, στους δανειστές!
Περιμένουμε το νόμο ταφόπλακα για τα εργασιακά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ελπίζοντας σε "εθελούσια" διαφυγή καθώς βουλιάζει όχι μόνο η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ κλπ αλλά η ίδια μας η πατρίδα! Ο φυσικός χώρος κατοχύρωσης και ανάπτυξης κάθε έννοιας δικαιώματος, κάθε είδους δικαιώματος! Είναι άραγε το νέο εργασιακό περιβάλλον γαλέρας, που οικοδομούν οι δανειστές επικυρίαρχοι, άσχετο με την συνεχώς εντεινόμενη εκποίηση του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου; Παραλάβαμε χώρα με κρατική υπόσταση από τους πατεράδες μας για να παραδώσουμε στα παιδιά μας μιαν αποικία χρέους;

Οι ενεργειακές υποδομές της πατρίδας μας, τα εθνικά κοινωνικά αγαθά, η Ελλάδα και ο πλούτος της δεν είναι για πούλημα και πολύ περισσότερο για ξεπούλημα.
Το ΔΣ του ΣΕΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο, όλους τους συναδέλφους στις πρώην ΔΕΚΟ, ολόκληρο το λαό σε πανστρατιά ενάντια στην εκποίηση του εθνικού πλούτου δημόσιου και ιδιωτικού. Καλεί τη ΓΕΝΟΠ  να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενός τέτοιου πανεθνικού αγώνα. Καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία σε από κοινού συντονισμό του αγώνα για να ξεπεράσουμε τις αγκυλώσεις, την αδράνεια και την απογοήτευση.

Οι καιροί ου μενετοί!

Ο ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΥΔΑΠ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 27/9/2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 4.00 μ.μ. ΣΤΗ ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 30

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                                                          ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ