Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας

 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4/24

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Η ακρίβεια φαίνεται πως ήρθε για να μείνει! Φροντίζει η Κυβέρνηση γι’ αυτό αφού τα εκάστοτε μέτρα και εξαγγελίες, που διαφημίζουν αποδεικνύονται εξαιρετικά αναποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το ίδιο έργο, το γνωστό των «απελευθερωμένων» αγορών και των ιδιωτικοποιήσεων, που «θα ρίξουν τις τιμές» και «θα φέρουν την ανάπτυξη»! Όμως, στο τέλος της ημέρας το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η συγκέντρωση του πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια και η αύξηση της φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η ανασφάλεια και η φτώχεια πολλαπλασιάζονται. Η ανεργία συναγωνίζεται την χωρίς δικαιώματα και συχνά αναξιοπρεπή εργασία. Οι συντάξεις των πολλών έχουν ήδη γίνει επιδόματα, ενώ των περισσότερο τυχερών, είτε περικόπτονται, είτε ροκανίζονται.

Ακόμα και τα «ρετιρέ», οι «προνομιούχοι» όπως μας αποκαλούσαν τα ΜΜΕ (εξάπλωσης του κοινωνικού αυτοματισμού), αδυνατούμε να παλέψουμε το σοκ των καθημερινών οικογενειακών αγορών και βλέπουμε με δέος αυξανόμενες υποχρεώσεις και λογαριασμούς.

Νισάφι πια!

Για αυτό απεργούμε στις 17 Απριλίου!

Πλάι στα προτεινόμενα από τα συνδικάτα μέτρα ελέγχου των τιμών, μείωση ή και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, διατίμηση στα αγαθά πρώτης ανάγκης, χρειάζεται να διεκδικήσουμε Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή (ΑΤΑ), για την αντιμετώπιση του επίσημου ποσοστού του πληθωρισμού.

Χρειάζεται να απεργήσουμε όλοι για να διεκδικήσουμε να επανέλθουν οι 14 μισθοί και τα δώρα στον Δημόσιο τομέα και μαζί στους συναδέλφους μας του ΑΔΜΗΕ, να καταργηθούν τα μνημονιακά πλαφόν.

Χρειάζεται να απελευθερωθούν οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις από την απειλή της μετενέργειας και τις αυθαίρετες νομοθετικές παρεμβάσεις από τα μνημόνια μέχρι τις μέρες μας. Για την κήρυξη μιας απεργίας απαιτείται μεγαλύτερη πλειοψηφία (50%+1 επί του συνόλου) από ότι η διακυβέρνηση της χώρας!

Χρειάζεται να απεργήσουμε για να διεκδικήσουμε να αποκατασταθεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση και το ΕΣΥ.

Να απεργήσουμε για το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και για ικανοποιητική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να απεργήσουμε για το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Για να μη μας κλέβουν το δικαίωμα στη ζωή!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ