Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας








ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 
Πάνω από τέσσερα χρόνια τώρα, η εκπεφρασμένη βούληση των εργαζομένων της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ (ΔΕΗΑΝ) ήταν να ενταχθούν στον ΚΚΠ ΔΕΗ και να εξομοιωθούν εργασιακά με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Ομίλου.
Η νέα Διοίκηση του Ομίλου ΔΕΗ συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους και την Ομοσπονδία, όπως έκανε και η παλιά. Με την άρνηση του, ο Πρόεδρος & ΔΝΣ του Ομίλου, να εντάξει το προσωπικό της ΔΕΗΑΝ στον ΚΚΠ ΔΕΗ αποκαλύπτει πως τα λεγόμενά του σχετικά με τον Όμιλο και τους εργαζόμενους σε αυτόν απλά δεν ισχύουν. Αποκαλύπτει ακόμα, πως τα οριζόμενα στο Ν.4643/19 και ειδικά «η κατάργηση της μονιμότητας» (δηλαδή του ΚΚΠ), όπως -καθόλου τυχαία- λέγονταν και γράφονταν από τη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, αφορούσαν όλους τους εργαζόμενους κι όχι μόνο τους παλιούς, όπως ισχυρίζονταν ψευδώς η Κυβέρνηση δια στόματος Υπουργού Ενέργειας.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗΑΝ, όπως άλλωστε γνωρίζει η Διοίκηση του Ομίλου, δεν είναι νεοπροσληφθέντες, δεν είναι καινούργιοι. Ούτε οι εργασιακές σχέσεις που τους επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Κυβέρνηση και Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι καινούργιες ή καινοτόμες! Οι εργασιακές τους σχέσεις είναι παλαιότερες κι από τα όσα ίσχυαν στη περίοδο του Μεσοπολέμου! Δεν προβλέπουν ούτε κι αυτήν ακόμα την ελάχιστη προστασία απέναντι στην κατάχρηση του διευθυντικού δικαιώματος, απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία.  
Η «Πρόταση για ΣΣΕ», που κατέθεσε ο ΓΔ Ανθρωπίνων Πόρων του Ομίλου ΔΕΗ και η Διοίκηση της ΔΕΗΑΝ, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τα ισχύοντα στον ΑΔΜΗΕ. Άλλωστε, η ΔΕΗΑΝ ανήκει 100% στη ΔΕΗ, όπως ο ΔΕΔΔΗΕ! Επομένως, οι εργαζόμενοι σε αυτήν δεν επιτρέπεται να αντιμετωπίζονται με διαφορετικούς όρους από το υπόλοιπο προσωπικό του Ομίλου. Ούτε να υπολείπονται δικαιωμάτων! Μήπως η Κυβέρνηση της ΝΔ και Διοίκηση του Ομίλου αρνούμενες την προστασία του ΚΚΠ-ΔΕΗ στο προσωπικό της ΔΕΗΑΝ, ετοιμάζονται να βάλουν χέρι στις εργασιακές σχέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης;
Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ φαίνεται να θεωρεί «καυτή πατάτα» την εξουσιοδότηση των εργαζόμενων στη ΔΕΗΑΝ. Οι πλειοψηφίες της Ομοσπονδίας  αποφεύγουν να αντιπαρατεθούν ανοικτά με την Διοίκηση του Ομίλου κι εμφανίζονται ως Ιανός, τόσο απέναντι στους εργαζόμενους στη ΔΕΗΑΝ, όσο κι απέναντι στους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους μέλη της ΓΕΝΟΠ. Η στάση τους αυτή μόνο την εργοδοσία εξυπηρετεί.
Από την αρχή προειδοποιούσαμε πως διαφοροποίηση στις εργασιακές σχέσεις στη ΔΕΗΑΝ, μπορεί να αποδειχτεί Κερκόπορτα, για τις εργασιακές σχέσεις σε ολόκληρο τον Όμιλο ΔΕΗ και στον ΑΔΜΗΕ.
Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να επιμείνει στην ένταξη του προσωπικού της ΔΕΗΑΝ στον ΚΚΠ και να καλύψει με ΣΣΕ τις παροχές των εργαζομένων, που εξανεμίζονται από την υπερφορολόγηση, που επέβαλαν και συνεχίζουν να επιβάλουν οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, ακόμα και μετά την πανηγυρική «κατάργηση των μνημονίων»!  

 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ