Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
 
Η ΔΕΗ για 70 χρόνια αποτέλεσε την ΑΤΜΟΜΗΧΑΝΗ της Ελληνικής Οικονομίας. Συνετέλεσε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ στην ανοικοδόμηση μετά τις ναζιστικές θηριωδίες και τις τραγικές συνέπειες του εμφυλίου. 
Όλα αυτά τα χρόνια παράλληλα με τη γιγαντιαία διαδικασία παραγωγής με την εξόρυξη λιγνίτη σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, την κατασκευή τεράστιων υδροηλεκτρικών έργων στα ποτάμια μας και τη δημιουργία των δικτύων Μεταφοράς και Διανομής, η ΔΕΗ μπήκε σε κάθε Ελληνικό σπίτι προσφέροντας με ευνοϊκούς όρους για την κοινωνία το ΑΓΑΘΟ που λέγεται ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. 
Σήμερα 70 χρόνια μετά το ΑΓΑΘΟ έχει μετατραπεί σε ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ. Ακόμα χειρότερα, η τιμή της KWH έχει πλέον αποσυνδεθεί από τον εγχώριο λιγνίτη και ουσιαστικά καθορίζεται από τα επίσης χρηματιστηριακά εμπορεύματα: Φυσικό Αέριο και «ρύποι του θερμοκηπίου», που εξαρτώνται από γεωπολιτικές και κερδοσκοπικές αποφάσεις ξένων κέντρων! 
Η ΔΕΗ, παρά τις ευρωπαϊκές πιέσεις τα τελευταία 30 χρόνια, έδειξε ότι οι βάσεις της στην Ελληνική Οικονομία, πολύ δε περισσότερο στην Ελληνική Κοινωνία, είναι πολύ στέρεες για να τις διασαλεύσουν μια χούφτα παρασιτικοί αεριτζήδες. 
Ιδιαίτερα τα 11 τελευταία χρόνια, λόγω των μνημονίων 5 Ελληνικών κυβερνήσεων και για λογαριασμό της Γερμανικής βιομηχανίας κατασκευής ΑΠΕ, έχει αποφασιστεί να τη θυσιάσουν, να την κάνουν ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ…
 • Ιδιωτικοποιώντας το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, πλάι στο 34% του ΑΔΜΗΕ, στερούν τη ΔΕΗ και το Δημόσιο από σταθερές πηγές εσόδων, ενώ παραδίνουν τα φυσικά μονοπώλια στην ιδιωτική κερδοσκοπική διαχείριση με απρόβλεπτες συνέπειες, ιδιαίτερα σε κρίσιμες περιόδους στην Εθνική Οικονομία και Άμυνα. 
• Πέτυχαν η ΔΕΗ ΑΕ να γίνει σκιά της παλιάς ενιαίας ΔΕΗ! 
• Πέτυχαν η χώρα, να έχει το ακριβότερο τιμολόγιο στην Ευρώπη, ενώ η τότε ΔΕΗ είχε το φθηνότερο.
• Πέτυχαν να φέρουν την ενεργειακή ένδεια, την αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων νοικοκυριών να ικανοποιήσουν στοιχειωδώς τις ενεργειακές τους ανάγκες. 
• Μείωσαν το προσωπικό της ΔΕΗ και τους μισθούς του. Αντικατέστησαν μόνιμες θέσεις εργασίας με «απασχολήσιμους» σε εργολάβους και από «γραφεία ενοικιάσεως εργαζομένων»! Αποδυνάμωσαν τις Υπηρεσίες και χειροτέρευσαν την εξυπηρέτηση πελατών. Αποδυνάμωσαν τα συνδικάτα. 
• Πολλαπλασίασαν τις Γενικές Διευθύνσεις και δημιουργούν συνεχώς και καινούργια ΒΟΚ με ευφάνταστα ονόματα! Απαξιώνουν τα στελέχη μας και προσλαμβάνουν «ημετέρους» από την αγορά δίνοντάς πολλαπλάσιες αμοιβές και παχυλά μπόνους. 
Θέλουν ακόμα, η ΔΕΗ να πάψει να είναι ΔΗΜΟΣΙΑ και να διαρρηχθεί η σχέση της με την κοινωνία, για να κάνουν τις αρπαχτές τους όχι μόνο οι γνωστοί εγχώριοι κρατικοδίαιτοι επενδυτές και αεριτζήδες, αλλά και οι χειμαζόμενοι -σε περιόδους κρίσεων- διεθνείς κερδοσκόποι, καλή ώρα σαν το «καγκουρό-βαμπίρ», όπως πολύ χαριτωμένα βάφτισαν τόσο στη Γερμανία όσο και στην Μεγάλη Βρετανία, τον επενδυτή που αγόρασε το 49% του ΔΕΔΔΗΕ και καλοβλέπει κι ένα ποσοστό της ΔΕΗ. 
 Θα επιτρέψουμε να γίνει αυτό; Θα αποτελέσει ΥΒΡΗ για εμάς και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ για τα παιδιά μας να στερήσουμε τη χώρα από το τελευταίο, έστω κι αποδυναμωμένο, πλην όμως ενεργό εργαλείο ενεργειακής ασφάλειας και δημοσιονομικής διαχείρισης κρίσεων. 
Πρόσφατα ακόμα, η ΔΕΗ ΑΕ απορρόφησε αυξήσεις στα τιμολόγια… ενώ με τις λιγνιτικές εξασφάλιζε τη ηλεκτροδότηση της χώρας όταν οι ανταγωνιστές της, απλά το έκριναν ασύμφορο… Θα επιτρέψουμε να περάσει η ΔΕΗ στα χέρια τους; 
Η ίδια η πραγματικότητα επιστρέφει «εν ζωή» τέτοιου είδους ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ. 
Έχουμε ΧΡΕΟΣ να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, να προστατεύσουμε την Δημόσια Περιουσία και τον Κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ.
 Έχουμε ΧΡΕΟΣ να αγωνιστούμε για το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο «για την πάρτη» μας.
 Έχουμε ΧΡΕΟΣ να γίνουμε ΧΡΗΣΙΜΟΙ για την κοινωνία και όχι ΑΡΕΣΤΟΙ στα κόμματα, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για το συντελούμενο εθνικό έγκλημα! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να βγείτε στα σπίτια, στις γειτονιές, στους δρόμους και όπου αλλού, για να ενημερώσετε και να ξεσηκώσετε τον Ελληνικό λαό να συστρατευθεί μαζί μας στον ΤΙΤΑΝΙΟ ΑΓΩΝΑ που καλούμαστε να δώσουμε. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΔΟΘΕΙ! ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΕΣ & ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΕΠ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΜΑΧΗ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΜΕ ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΊΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ


                                                            ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ