Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ μονομερώς, αποφάσισε να παραμείνουν ανοικτά καταστήματα της Εμπορίας την ημέρα της αργίας του Αγίου Πνεύματος. Είχαν προηγηθεί οι αργίες της Μεγ. Παρασκευής και του Μεγ. Σαββάτου.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος ευφάνταστος μάνατζερ θέλησε «να πετύχει τους στόχους του», εισηγούμενος την κατάργηση αργιών για τους εργαζόμενους στην Εμπορία, ούτε πως εκτιμά η Διοίκηση τα αναμενόμενα «οφέλη» από μια τέτοια απόφαση.

Καθώς, οι έννοιες «κοινωνικό σύνολο», «κοινωνία», «λαός» υποκαθίστανται από τις λέξεις «αγορά», «καταναλωτής», «ανταγωνισμός», «κερδοφορία» και τα συνώνυμα ή τα παράγωγα αυτών, ο εργαζόμενος φαίνεται να στερείται της κοινωνικής και ανθρώπινης υπόστασής του. Πληθαίνουν οι προσπάθειες να περιοριστούν αργίες και σχόλες, όπου ο εργαζόμενος μπορεί να αναπληρώσει τον χαμένο, από την οικογένεια και τα παιδιά του, χρόνο. Ο χρόνος για να ξαναβρεί τον ίδιο του τον εαυτό και τους δικούς του. Και αυτό ακόμα το πενθήμερο, βαίνει προς κατάργηση μέσα από τη συνολική απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και του εργάσιμου χρόνου. Ακόμα και η Κυριακάτικη αργία φαίνεται να μπαίνει, κατά καιρούς, στο στόχαστρο. Οι κυβερνήσεις αλλάζουνε, όχι όμως και οι αντεργατικοί νόμοι, που διαδέχονται ο ένας τον άλλο, ισχυροποιώντας το εργοδοτικό οπλοστάσιο ενάντια στον κόσμο της εργασίας.

Οι εθισμένοι στη λογική του «του διαίρει και βασίλευε», θα πουν πως είμαστε υπερβολικοί! Πως η απόφαση αυτή αφορά «μόνο» τους λίγους, που έχουν την ατυχία να τραβούν κουπί στις γαλέρες της υπάκουης, στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, Γ.Δ. Εμπορίας της ΔΕΗ ΑΕ! Κι αυτό όταν οι περισσότεροι των Εμπορικών Συλλόγων, κι αυτές ακόμα οι Τράπεζες και οι ΔΕΚΟ παραμένουν κλειστές.

Τα Σωματεία και η ΓΕΝΟΠ οφείλουν να αντιδράσουν, πολύ περισσότερο που η Διοίκηση της ΔΕΗ, τυχαίνει και Διοίκηση του Ομίλου. Η «κερκόπορτα» έχει ανοίξει και δυστυχώς φαντάζει αφύλακτη….

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ