Σύλλογος Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ - Κλάδου Ηλεκτρικής Ενέργειας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

 

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων στην απελευθέρωση των αγορών εργασίας και ενέργειας. Είναι αποφασισμένη να κατεδαφίσει ό,τι έμεινε όρθιο.

Καταργεί, όχι την ανύπαρκτη «μονιμότητα», αλλά τις Συλλογικές Συμβάσεις! Αντιμετωπίζει κάθε κανονιστικό πλαίσιο, κάθε εργασιακή ρύθμιση στον Όμιλο ΔΕΗ, σαν αναχρονισμό, σαν εμπόδιο.

Καταργεί την λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή, κλείνει τα λιγνιτωρυχεία και τους Σταθμούς, καταδικάζοντας Δυτική Μακεδονία και Αρκαδία σε οικονομική καταστροφή και κοινωνικό μαρασμό. Καθιστά την πατρίδα μας απόλυτα εξαρτημένη από εισαγωγές ενέργειας, πρώτων υλών και καυσίμων. Προχωρά στην ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ!

·       Δημιουργεί εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, με τους νεοπροσλαμβανόμενους να μην υπάγονται στον ΚΚΠ και στις  ΣΣΕ, να έχουν ατομικές συμβάσεις. Ουσιαστικά καταλύεται ότι είχε μείνει όρθιο όχι μόνο από εργασιακές κατακτήσεις, αλλά από αυτό καθαυτό το Εργατικό Δίκαιο. Γι αυτό και θέλουν τον Όμιλο ΔΕΗ πείραμα προς γενίκευση!

·       Τα υπηρεσιακά στελέχη που θα προσλαμβάνονται από την αγορά δεν θα υπάγονται στον ΚΚΠ και στις ΣΣΕ, ενώ θα απολαμβάνουν αμοιβές «πραιτωριανών».

·       Στις προσλήψεις ο ρόλος του ΑΣΕΠ περιορίζεται στον «έλεγχο» των πεπραγμένων...

·       Καταργείται το τιμολόγιο του ρεύματος για το προσωπικό.

·       Ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις, αλλά και για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων χιλιάδων οικογενειών που αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στο κόστος του ρεύματος.

Η όξυνση του «κοινωνικού αυτοματισμού», τους είναι απαραίτητη για να εμποδίσει την κοινωνική αντίσταση στο συνεχώς εντεινόμενο εθνικό ξεπούλημα.

Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι «επένδυση», ούτε «αξιοποίηση»!

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η ΔΕΗ περιουσία του ελληνικού λαού!

Αυτά τα στοιχειώδη υπερασπιζόμαστε, για να μη βρεθούμε εμείς και τα παιδιά μας "στρατηγικοί κακοπληρωτές" και ζήτουλες ηλεκτρικής ενέργειας!

Όλοι και όλες στην απεργία που ξεκινά την Τετάρτη 27.11.2019 και στο Συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος, στις 5 μ.μ.

Προσυγκέντρωση, Χαλκοκονδύλη 30 και ώρα 3 μ.μ.

 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ